» » En İyi Kitap Satış Listesi

Online kitap siparişi   

İnternetten kitap almak güvenli midir? Ya da en güvenilir internet kitap satıcıları hangileridir? Gibi bir çok sorunun uzun cevabını daha önce burada yazmıştım. Aradan neredeyse 1 yıl geçti. Bu uzun zaman içerisinde en iyi listem de tabii ki değişti. İşte en iyi online kitap satan siteler.

1. Sırada tabii ki kitapyurdu var. Her zaman tavsiyemdir.
Kitapyurdu 2003 yılından beri kullandığım bir online alışveriş sitesi. Arada kızıp, ergenler gibi atarlanıp üyeliğimi silip açtığım oldu. Kitapyurdu şu sıralar o eleştirdiğimiz arayüzünü değiştiriyor. Her ne kadar yeni arayüzle ilgili fikirlerimi yazsam da, sistem arızası var galiba iletilemedi.

Kitapyurdu geçtiğimiz senenin başındaki sorunlarını aşmış durumda. Hızlı ve internetin en iyisi olan paketleme sistemi ile fark attığını düşünüyorum. Fakat son siparişlerimde nedense o meşhur ayraçlarından göndermediler. Editör ağabeye yazdım bakalım nasıl cevap gelecek. Bu arada kitapyurdunun e-posta sistemi harikadır. Müşteri temsilcisini aramaya gerek yok ben 12 yıldır kullandığım sistemde işlerimi hep e-posta ile hallettim. Bu konuda çok iyiler. İade edeceğiniz kitap için asla sorun çıkmaz. Kargo ücreti karşı tarak karşılıyor.

Eksileri ise bazen kitaplar diğer sitelere göre pahalı olabiliyor. Ama taşıma ve kargolama sistemi mükemmel ve masraflı. Zaten şu sıralar kargo ücreti 10 Lira için 1 TL; 20 Lira üstü için ücretsiz. Kargo paketi biraz daha kalın olmalı ve kitaplar içinde sağa-sola hareket etmemeli. Bakalım değişecek mi kargo sistemi eski klasör tipi karton daha iyiydi. Kapak kenarları yine sorunlu.

Kitapzen: Pek bilinmeyen kendi halinde bir online kitap alışveriş sitesi. Uzun zaman önce denemiştim 3 alışveriş yapmıştım ve memnun kaldığım bir yerdi. Hasarsız, sapasağlam kitaplar ve e-posta ile çok kısa sürede iletişim kuran müşteri temsilcisine sahipi.

Sırada D&R var. Aslında D&R'ı sevmem. Çünkü gördüğüm en kaba müşteri temsilcisi onlara ait. E-posta ile yardım istemeyin bile. Fakat 1 ay önce verdiğim siparişi aynı gün kargoya verdiler. Hayret ettim. Bu hız süperdi. Ama kargo sistemi kitapları poşete koymaktan ibaret. Doğan Grubu ile alakalı olduğundan mıdır nedir bilmiyorum müşteriyi pek takan yok. Ama dediğim gibi hızlı gönderi yaptılar. Ama geçen yıl yaptığım bazı siparişler gelmek bilmemişti.

Hız konusunda kendini biraz düzeltse de hasarlı kitap konusunda aynını yapmaya devam ediyor. Yırtık, katlanmış sayfaları paket elemanının görmemesi için kör olması gerekli. En çok karşılaşılan sorun bu. iade işi kolay fakat, neden uğraşalım ki değil mi?

Sırada Idefix var. D&R neyse o da o. Müşteri temsilcisi geçen yıldan beri düzelmedi ise felaketti. Buradan bir önceki yazımı okuyabilirsin. Hızları ortalama. Kargolama ise D&R ile aynı zaten aynı depodan gönderiliyor. Sadece faturalar farklı adres aynı.

Daha ayrıntılı karşılaştırma için tıklayın

Son olarak babil.com sitesini de bir deneyeceğim. İzlenimlerimi buraya ekleyeceğim. 2015 yılının ilk günlerinde; Kitapyurdu hızlı ve çok iyi kargo + e posta ile müşteri desteği çok iyi; D&R, hızlı idi çok hızlı. Ama kargo anlayışı değişmeli ve de hasarlı kitap gönderme alışkanlığı devam ediyor.
Siz de yorumlarınızı yazın, tecrübelerinizi paylaşın!

kitapyurdu kargo paketi dış  

kitapyurdu kargo paketi iç

D&R ve hasarlı kitap gönderme alışkanlığı



Daha ayrıntılı karşılaştırma için tıklayın

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply