» » Kitaplar Ağaca, Ağaçlar Ormana Projesi


Arjantin’de basılan “Mi Papá Estuvo en la Selva” (Babam Ormandaydı) adlı çocuk kitabı okunduktan sonra ekilebiliyor ve birkaç hafta içinde ağaç oluyor. El yapımı olan kitap özenle her sayfasına tek tek tohumlar yerleştirilerek hazırlanıyor. Ekilebilir kitap projesi 8-12 yaş arası çocuklara doğal kaynakların önemini anlatabilmek için hazırlandı. Kitabın dikkat çekmek istediği konuyu Greenpeace’den bir veriyle desteklemek de mümkün; İnsanlar yüzünden her 2 saniye de futbol sahası büyüklüğünde bir orman arazisi yok oluyor.
Kitap ekolojik mürekkep ve asitsiz kağıt kullanılarak yapılmış. Projenin bir diğer amacı da (biraz felsefi yanı da olsa) kitapların da çocuklarla beraber büyüyebileceğini göstermek.
Kitabın yayıncısı Pequeno Editor Yayınevi web sitesindeki açıklamada ekilebilir kitap projesini; “Okuduğumuz her şey zihnimizdeki kütüphanenin bir parçası. Bu yüzden okumak içimizde kök salan ve bizi değiştiren bir eylem. Bir kitabı ekme işi, insanları çevre konusunda duyarlı olmak konusunda cesaretlendiren, olan duyarlılığı ve farkındalığı artıran bir eylem.” cümleleriyle açıklıyor.
Gerçekten oturulup kafa yorulduğunda ne güzel projeler çıkabiliyor ortaya. Jacque Fresco bir açıklamasında o kadar güzel bir tespitte bulundu ki bende sizinle paylaşmak istiyorum. Fresco diyor ki “3000 bilim adamı birlikte çalıştığında çok kısa süre içerisinde atom bombasını icat ettiler. Dünyadaki bütün bilim adamlarının ortaklaşa çalışarak dünyanın daha iyi bir yer olması için çalıştığını hayal edin. Yapabileceklerinin sınırı var mıdır?”
Düşünmemiz gereken noktada bu olması lazım. Dünyanın daha iyi ve yaşanabilir bir yer olmasını istiyor muyuz?
Yazar: Uğur Büyük

bu-kitap-okunduktan-sonraagac-oluyor,nYNrY6uICUahzJ832xInMA

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply