» » Youtube'den Para Kazanmak ve Sosyal Medya Kerizleri

Social Media Make Money   



Bu yazı bütün absürt işler ve absürt öğretilere ithaftır...

a Kış mevsimi yaklaşıyor
b Evet sorma, yağmur var her gün
a Ne güzel, evde ya da sıcak bir yerde kahve içerken bir şeyler okur insan
b  Boş ver "amk" okumayı, boş işler onlar
a İnsan kendini yaşadığı çevreyi bilmeli; yaşama ve kendi içsel dünyasına bir şeyler katmalı
b "mk" sen de filozof kesildin başıma. Ye, iç; sıç; eğlen gerisi boş...

Sosyal Medya Zombileri

Bu diyalog böyle uzar gider. Klasik bir günümüz insanı değil mi? Hele bir de Youtube'da video izlemek varsa sormayın keyfimize. Bir bardak pardon 2.5 litrelik kola, yanında kocaman bir oaket ne bok olduğu bilinmeyen cips; yağlı eller, yağlı bedenler; görsel saçmalıklarla dolmuş bir hafıza... Bu gereksiz imajlardan kurtulmak be hafızayı temizlemek çok zor. İçsel dünyamıza, yaşadığımız çevreye; daha büyük açıdan evrene yabancılar gibiyiz. Her şeye boş bakıyoruz ama kendimize, düşüncelerimize; içsel potansiyelimize, zihinsel derinliğimize bile yabancıyız. Sosyal medya kanalları bizi her şeyden uzaklaştırdı. Artık fikir üreten; kendini bilen; kendine ve evrene dost bireyler değiliz. Sadece seyreden, videolara yorum yazan; bilgi ile kendi fikrini savunan değil karşısındakine sövüp sadece kötü sözle karşılık veren sosyal medya hortlakları olduk. Artık insanlar en yakın dostlarını bile Facebook durumundan yargılayıp "seni böyle bilmezdim, şerefsizin tekisin" der oldu.

Make money   

Youtube'dan Nasıl Para Kazanılır? Sosyal Medya Kerizi Olmak

Biliyorum başlık biraz sert oldu biliyorum. Ama amacım kimseyi kırmak değil. Bazen sert başlıklar insanı kendine getiriyor. Konuya gelince: Youtube'da 100 binlerce tıklanan videolara bakıyorum arada. Önemli şeyler olmalı, diye düşünüyorum. Fakat videolar hiç de öyle olmuyor. Hiç bir şey yapmayan sadece videoda şaklabanlık yapanlar; sosyal deney diye insanları rahatsız edenler; şaka yapıyorum diye yapılan tacizler; oyun videosu diye saatlerce beyin öldürenler daha neler neler. Tek amaç video izlemelerinden elde edilen reklam paraları. Evet, bizler yaşama hiç bir şey katmayan; fikir dünyamızı sömüren; bize daha geniş bakış açısı vermeyen; yaşama ve evrene dair ipuçları sunmayan bu videoları yaşam kaynağı olan su gibi tüketiyoruz. Tüketiyoruz diyorum yanlış bir tabir değil bu. Yaşamı tuvalet ve mutfak arasında geçen; arta kalan zamanlarda da "kaç tık almışım, ne kadar para kazanmışım kerizlerden" diye düşünen bilgelikten uzak, hazıra konan; fikir üretemeyen; faydadan uzak video yükleyenlerin videolarına ilgi göstermemeliyiz. Özellikle belgesel diye oradan buradan kesip yapıştırıp, kopyalayıp yapıştırıp; bir marifetmiş gibi yayınlanıyor. Hazır iş, zekâ yok; birikim  yok. Nasıl olsa kerizler izler, paracıklar gelir...

Ssoyal Medya Para      

Sosyal medyadan Nasıl Para kazanılır?

Artık en çok sorulan sorulardan biri bu. Sosyal medyadan para kazanma yolları. İçerik önemli değil, sadece para kazanalım da gerisi önemli değil. Bu paraları da pahalı telefonlara, kameralara; tabletlere harcayalım. Hava atıp duralım. Tam tüketim toplumu. Akıl, bilgi, içsel ögeler ile yaşamı ve kendimizi tanıma ve tanımlandırma günleri gelmedi mi?

Sosyal medyadan para kazanmayı saadet zinciri tarikatlarına benzetiyorum :)


Marketing Sistem  

Dünya da açlık, cehalet, anlamsızlık; savaşlar devam ederken sosyal medya patronları dünyanın daha iyi bir yer olması için ne yapıyorlar? İnsanların maddi ve içsel gelişimleri için neler yapılıyor? Facebook, Twitter, Google, Microsoft, Apple , IBM, Intel vs. teknoloji devleri isteseler dünyadaki sefaleti anında bitirebilirler. Bizler marka fanatikliği ile bu hiyerarşik düzenindeki yerimizi sorgulamalıyız. Dünya kaynakları bittiğinde para da bir şey satın alamayacak. İnsanlar içsel dünyalarını ve erdemlerini para ile değiştirdiklerine çok pişman olacaklar.


Read more: Youtube'dan Para Kazanmak ve Sosyal Medya Kerizleri | Mustafa Sönmez - Hayatı Kaydet! http://www.mustafasonmez.com/2015/10/youtube-para.html#ixzz3wNgkieTg
DMCA ile lisanslanmış özgün içerik (ç)alıntı yapmayın! Kanuni haklarım saklıdır
Follow us: @mssonmez on Twitter

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply