» » Misafir

İnsanoğlu garip... sadece "misafir odaları için" kullanmadığımız koltuk takımlarına binlerce lira veriyoruz; neymiş "misafir oturacakmış(!) komik, sanki senden benden daha önemli "misafir" var gibi bu dünya da! E sen bende misafiriz nolcak şimdi? O zaman, evinde baş köşede duran o koltuk takımına oturmak en çok senin hakkın! Senin oturmadığın koltuk takımına oturmayı bence başka hiç bir misafir hak etmiyor! Geniş geniş odalı, bi kaç lavabo banyolu evler arıyoruz, alıyoruz sanki aynı anda bi kaç banyoda birden duş alabiliyormuşuz gibi! 40 odalı evinde olsa hepsi hepsi sadece tek bir odasında yaşayacaksın, hayatı bu kadar zorlaştırmaya, bu kadar içinden çıkılmaz bir hale sokmaya gerek yok.
Benim evimde koltuk takımı yok, bi kaç banyo veya lavaboda yok. Hiç bir misafirim de bana "senin neden sadece bizlerin oturabileceği bir koltuk takımın yok?" demedi. İki kanepemden birinde veya yerdeki minderler de de son derece keyifli sohbet edebiliyoruz. Bir de üzeri bin bir türlü örtülerle örtülen kanepeler var. Oysa o kanepeler değil miydi bin bir mağaza gezilerek,"şu renk olsun" diye özenerek alınan. Ama anlamadığım o kanepelerin o özenilen renklerini de mağazadan eve geldikten sonra kimsenin görmemesi. Neden? Çünkü üzerleri örtülecek, çünkü eskir, çünkü çocuklar üzerine bir şey döker ya kardeşim ömür gidiyor, insanlar ölüyor! kanepe dediğin tahta parçası da eskiyiversin. Senden ya da sevdiklerinden kıymetli mi rahat rahat uzan, yat kalk, otur. Çocuklar sütte dökebilir, üzerinde gofrette yiyebilir. Silersin ya da süpürürsün geçer. Kanepe koltuk için hayatı kendinize zehir etmeyin. Yaşayın ya, tadını çıkarın smile ifade simgesi Ayrıca evinizde "kilitli bir oda" da sadece misafirler için ayrılmış koltuk takımı varsa yakın gitsin, bence ev ahalisinin işine yaramayan, aileyi mutlu etmeyen tüm eşyalar gereksizdir. Benim sevdiklerimin oturmadığı koltukta(!) misafir otursa ne olur oturmasa ne olur...





About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply