» » Tek Başına Bir Adam


Bugün yine film günüydü. Bilim kurgu türünden ve popüler bilim kitaplarından kafamı kaldıramadığım gibi bilim kurgu türü filmlerden de gözlerimi alamıyorken değişik bir şeyler olsun bugün dedim. Epeyce de değişik bir film izledim. Ve filmi beğendim. Oyunculuk ve görüntü yönetimi; kıyafetler gerçekten harikaydı. Şimdi gelelim filme:

Not: Hiç bir filme hiç bir düşünceye ve yaşam tarzına bir alerjim yok. Ben kimseyi yargılamam ve yadırgamam. Bu nedenle zevkle izledim ki bu tür filmlere devam etme kararı aldım. Daha önce de buna benzer bir film izlemiştim Bugün Eve Yalnız Dönmek İstiyorum filmine de buraya tıklayarak bakabilirsin.




Filmin konusu: Bir İngilizce öğretmeni olan Prof. George Falconer (Colin Firth) erkek arkadaşı (sevgilisi) Jim'i 18 ay önce bir trafik kazasında ansızın kaybetmiştir.. Jim'in ailesi George'a cenazeye katılması için izin vermezler. Hiç bir şekilde yaklaştırmazlar. Bunun üzerine kendini büyük bir yalnızlık içinde bulur. Diğer yandan en iyi arkadaşı Charley profesörü kendisi ile ilgilenmesini iste ve okul yıllarından beri ona âşık olduğunu söyler. Fakat bütün bunlar George'un karakterini değiştirmez erkek arkadaşının yasına devam eder ve Charley'e çabalarının boş olduğunu kendisini bir dost olarak gördüğünü kırıcı bir şekilde söyler. Bir yandan da İngilizce öğretmenliğine devam eden George, erkek arkadaşının yasını hâlâ tutmaktadır. Amacı intihar etmektir. Fakat, öğrencisi Kenny (Nicholas Hoult) ile tanışır. Onun dünyasındaki karmaşayı ve neşeyi; yaşama olan bağlılığını görür. İntihar etmekten vazgeçerek bütün hazırladığı belgeleri yok eder. Fakat bu mutluluk fazla sürmeyecektir profesör son gecesinde tekrar kalp krizi geçirir ve ölür. Fakat ölürken mutludur...

Filmde 1960'lı yılların havasını; modasını bulabilirsiniz. Mükemmel oyunculuk, kostümler harika ve tabii ki görüntü yönetimi de muhteşem. Görüntüler ve insancıl yaklaşımları ile izlenmeye değer bir film olarak değerlendirdiğim bir film. Filmde eş çinsel (gay) teması işlendiği için size sapkın ya da çok aşırı gelmesin. Film sanat filmi niteliğinde, cinsellik içermeyen bir yapım. İnsanları ayırmadan ya da yargılamadan önce onları ve onların yaşamlarını tanımamız gerekmez mi? Sabit fikirlerimiz ve ön yargılarımız bizi yanıltabilir. Film belki de eş cinsel bireylerin gösterildiği gibi sapık, aklı fikri cinsellikte olan kişiler değil; tam aksine yaşamın içinde düzgün yaşantıları ve arkadaş çevresi olan insanlar olabileceklerini de gösteriyor.

About Unknown

Hi there! I am Hung Duy and I am a true enthusiast in the areas of SEO and web design. In my personal life I spend time on photography, mountain climbing, snorkeling and dirt bike riding.
«
Next
Sonraki Kayıt
»
Previous
Önceki Kayıt

Hiç yorum yok:

Leave a Reply